El màrqueting també arriba a l’educació, i és cosa de tots

dani_mauriz
Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Durant molt de temps, en alguns sectors s’ha considerat que màrqueting i educació no casaven, que els centres educatius no podien promocionar-se perquè donava la sensació que anaven a la caça del client i que només calia treballar de portes endins. Per sort, les nostres mires s’han eixamplat. Avui, ningú nega que una escola o una universitat han de donar-se a conèixer, “vendre’s” per arribar al seu públic i explicar, de portes enfora, quins són els seus valors i la seva oferta. A l’Escola Montserrat, els darrers temps, hi ha hagut un canvi de xip en aquest sentit que ha implicat no només la direcció, sinó tot l’equip de professorat i fins i tot els alumnes.

Anem a visitar escoles per explicar quins cicles oferim, participem en diverses iniciatives amb entitats i institucions de la nostra comarca, som cada cop més a prop del teixit empresarial, assistim a conferències i activitats, els professors participen activament aportant material per a les nostres xarxes de difusió, exalumnes s’han convertit en testimonis públics del seu pas per la nostra escola, col·laborem amb empreses externes per millorar les capacitats d’emprenedoria dels nostres alumnes, els oferim nous sistemes d’aprenentatge d’idiomes, creem oferta formativa oberta a tota la ciutadania, som actius a les xarxes socials i parlem amb els mitjans de comunicació quan tenim algun tema entre mans que ens sembla que val la pena…

I per què aquest canvi de paradigma? Fa uns anys vaig assistir per primer cop a Eduketing, el congrés internacional de màrqueting educatiu. El que allà ens van explicar em va fer mirar les coses d’una altra manera, des d’un prisma molt més ampli i ple de possibilitats per fer créixer la nostra escola i ampliar la nostra oferta, per millorar dia a dia el servei als nostres alumnes i per integrar-nos en el teixit social del nostre territori. Aquest any tinc la sort de tornar a assistir a aquest congrés, ara com a ponent, per explicar l’experiència del nostre centre en l’àmbit del màrqueting, per explicar-los algunes de les coses que fem i les que volem fer en el futur, per parlar de màrqueting no només com a eina per captar futurs estudiants sinó també com a peça clau per consolidar el centre i garantir la millora contínua dels serveis que oferim.

Som un centre petit, modest, però amb les idees clares i amb un evident valor afegit: el tracte personalitzat als nostres alumnes, els grups reduïts, un professorat motivat i disposat a adaptar-se constantment als canvis, convençut que les classes magistrals han passat a la història i que el futur educatiu passa per ser capaços de dotar d’eines als nostres estudiants perquè desenvolupin les capacitats que més s’adiguin als seus interessos i a la seva personalitat. Aquest és el nostre ADN i ens agrada explicar-lo, que ens coneguin i que valorin allò que som. Des del centre ho hem de fer, però també els alumnes, els d’ara i els del passat, les seves famílies, les entitats i empreses amb qui hem col·laborat, són una peça clau per parlar de la seva experiència amb nosaltres. Tot això és el màrqueting. Un interessant món en què tots plegats vivim immersos i que projecta la nostra imatge de cara enfora. Un món que ens sedueix i del qual encara hem d’aprendre molt. Segur que aquest any, a Eduketing, aprendré moltes més coses per començar a portar a la pràctica a partir de demà, amb l’ajuda de tots vosaltres!

 

 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 8 d'abril a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat