La inserció laboral dels estudiants de FP

dani_mauriz

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

La Formació Professional ha estat considerada, per desgràcia i durant dècades, “la germana petita” de les opcions de formació. Però a nosaltres ens agrada la filosofia de la FP; estem convençuts de la necessitat de formar en l’ofici i en la pràctica;  veiem que el mercat laboral necessita persones que surtin formades i especialitzades en determinats sectors; palpem cada dia com creixen professionalment i personalment els nostres alumnes. Defensem l’opció de fer Formació Professional sense sentir-se “menys” que aquells que opten per altres tipus d’estudis i estem contents de veure que la tendència comença a canviar i que, cada cop més, s’està dignificant i valorant la FP.

Va bé donar alguna dada per acabar de corroborar un argument, oi? Doncs, recentment sortit del forn, l’estudi sobre “Inserció laboral dels estudis professionals 2014”, elaborat pel Consell de Cambres de Catalunya i el Departament d’Ensenyament. Què ens diu aquest estudi? Que la tendència dels darrers anys es confirma i que els estudiants de Formació Professional tenen més probabilitats de trobar feina que els joves que han cursat altres estudis, i moltes més probabilitats que els joves que no s’han format.

Les xifres més recents ens diuen que més del 40% dels estudiants de FP estan treballant entre 6 i 9 mesos després d’acabar els estudis. Que per primer cop des del 2007, la caiguda en inserció laboral s’atura i disminueixen els graduats que busquen feina, tant en cicles de grau mitjà com superior. I que es confirma que les xifres d’atur entre els graduats d’FP continuen essent inferiors a la mitjana d’atur juvenil al nostre país: els graduats en cicles de grau mitjà tenen un 14% d’atur, els de grau superior, un 17%, i els joves (16-24 anys) sense estudis, més d’un 50%! Podeu veure l’estudi en aquest enllaç.

La conjuntura és difícil, la crisi econòmica encara colpeja amb força, els nostres joves no ho tenen fàcil… Però aquestes dades ens donen un bri d’esperança i, als qui creiem en la Formació Professional, ens confirmen que anem per bon camí, que no ho estem fent malament del tot i que la nostra societat i el nostre teixit empresarial demana aquesta mena de formació.

Defensem la FP. I ho fem amb el cap ben alt, i amb xifres que ens avalen.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 6 de maig a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat