Protagonistes FP: Leticia i La Grana

experiencia-fp-dual-la-grana

La Grana és una empresa de Sant Vicenç de Castellet que es dedica a l’elaboració de farines i sèmola de diferents cereals i llegums així com a la comercialització d’un ampli ventall de productes ecològics. Van veure en la modalitat dual de la formació professional una bona manera d’ampliar personal al mateix ritme del seu creixement com a empresa.La Ruth i la Leticia ens volen explicar la seva experiència dual ara ja des de la perspectiva d’una relació laboral. 

 


 

Leticia
ex alumna del CFGS d’ Administració i Finances

  1. Per què vas decidir fer FP Dual? Coneixies abans aquesta modalitat?

Tomé la decisión de hacer FP Dual porque me parecía una gran oportunidad para conocer el funcionamiento de una empresa desde dentro a la vez que vas adquiriendo conocimiento y experiencia laboral en el sector y por supuesto para poder entrar en el mercado laboral. No conocía la modalidad de FP Dual antes de realizar el curso de Administración y finanzas en la Escuela Montserrat.

  1. Explica breument la teva experiència a l’empresa

Mi experiencia en La Grana ha sido muy buena, me han dado la oportunidad de poner en práctica los conocimientos adquiridos en la Escuela, me han enseñado el día a día en la empresa y sobre todo me han dado la oportunidad de formar parte de la empresa y la confianza para poder aportar mi granito de arena a los proyectos de la empresa.

  1. Quins creus que són els avantatges d’aquesta modalitat?

Creo que tiene muchas ventajas, pero destacaria, como he mencionado antes, la gran oportunidad de entrar en contacto con el mundo laboral, adquirir experiencia y poner en práctica los conocimientos aprendidos tanto en la escuela como en la empresa.

  1. Ara que ets a l’empresa, series tutor d’un alumne nou?

Sobre todo que no se queden nunca con una duda, tanto en la escuela como en la empresa, no pasa nada por preguntar pero creo que es importante no hacer las cosas porque sí si no
entendiendo lo que se está haciendo. Que traten de aprovechar cada minuto y cada oportunidad que se les presente. Y mostrar una buena actitud e interés.

 

 


 

Ruth
Tutora de l’alumna a La Grana

  1. Quins avantatges té l’FP dual per La Grana?

L’avantatge principal es que tens un any per conèixer l’alumne, que finalment pot passar a formar part de la plantilla de l’empresa, per tant veus: si encaixa bé amb la resta de membres de l’equip, quin és el seu esperit de feina, el seu grau d’implicació, les seves aptituds, les possibles febleses… quan decideixes si el vols incorporar o no, saps totes aquelles coses que voldries saber quan fas una selecció de personal, però que no pots saber perquè amb entrevistes no pots tenir tants coneixements de la persona.

  1. Quina valoració han donat els tutors d’empresa de la FP dual?

La valoració ha sigut excel·lent a tots els nivells.

  1. Heu notat diferència entre un alumne Dual i una alumne de les pràctiques ordinàries?

Sí, els alumnes de pràctiques ordinàries estan a l’empresa molt poc temps i per tant, no pots invertir en donar segons quin tipus de formacions. En el dual, la durada es molt bona i li pots ensenyar moltíssimes coses, ja que el alumne té temps de dur-les a terme i practicar, a favor seu i a favor de l’empresa.

  1. Com ha estat la relació amb l’Escola Montserrat durant tot el curs? Tutor escola, Organització…

Molt bona, en general tot ha fluït sense complicacions, per tant, és molt positiu a nivell d’empresa perquè no es quelcom que et faci invertir molt de temps en gestionar-ho.

  1. Recomanaries a altres empreses la incorporació d’alumnes en modalitat Dual?

Sí, definitivament sí. De fet, en quan tinguem ocasió tornarem a participar. És sobretot molt interessant si et planteges incorporar algú.

  1. Per a possibles alumnes duals, dibuixa’ns el perfil d’un futur treballador de La Grana.

Un treballador de La Grana ha de ser algú positiu, honest i amb una bona motivació laboral i capacitat de treballar en equip. Sense mandra. Ha de ser una persona disposada a aprendre i respectar el què fem, entendre el nostre compromís amb la salut de les persones i la del planeta, amb l’agricultura ecològica. Ha de saber donar suport extra quan la feina ho requereix, estar a les bones i a les no tan bones i poder arribar a sentir que forma part de la nostra petita “família”.