Protagonistes FP: Grup Lasem

“Un alumne dual s’involucra molt més i ve motivat a l’empresa”

La Montse Oliach, directora de recursos humans de Grup Lasem, ens explica per què cada vegada més els alumnes que s’incorporen a les empreses del grup empresarial provenen d’FP Dual.

  1. Quins avantatges trobes que té la FP Dual per a Grup Lasem?

L’avantatge és tenir estudiants amb motivació per aprendre, que veuen la realitat del dia a dia de les empreses. Ens ajuden a fer la feina que se’ls encomana i a canvi reben una retribució.

  1. Quina valoració han donat els tutors d’empresa de la FP Dual?

Tant a la empresa ATRIAN BAKERS com INDUSTRIAL QUIMICA LASEM, van quedar molt contents amb els estudiants assignats, de fet un d’ells se’l va contractar durant l’estiu posterior al conveni DUAL i l’altre se’l va contractar directe per empresa i encara hi treballa.

  1. Heu notat diferència entre un alumne Dual i un alumne de les pràctiques ordinàries?

Molta diferència! Per començar en el nombre d’hores de pràctiques, en les pràctiques ordinàries hi ha moltes menys hores i per tant els Directors de Departaments no hi estan tant interessats perquè quan tens l’alumne ensenyat ja quasi s’acaben les pràctiques, a més que si no hi té experiència comet molts errors, que després son difícils de detectar o d’esmenar. En canvi la durada de les pràctiques ( en cas del DUAL) és molt superior i hi aa una assistència diària a la feina, l’aprenentatge es molt més ràpid, s’involucren més en el dia a dia del món empresarial i viuen juntament amb els companys de feina molta casuística diferent cada dia.

L’altra diferència és en la seva motivació, per moltes ganes que tinguis d’aprendre, mai es la mateix si reben una retribució a canvi o no.

  1. Com es la relació amb l’Escola Montserrat?

Grup Lasem es va traslladar a Castellgalí a finals del 2003 i ja fa anys que col.lborem amb l’Escola Montserrat, primer vam col.laborar amb els convenis de pràctiques ordinaris, i ara amb el DUAL, que com he comentat abans, crec que és molt més profitós per ambdues parts.

  1. Recomanaries a altres empreses la incorporació d’alumnes en modalitat Dual?

Sí, sens dubte, de fet ja ho estic recomanant als directius de les diferents empreses del Grup. Per aquest proper curs, ja hem sol.licitat 5 alumnes.

  1. Com a tècnica de Recursos humans, dibuixa’ns el perfil d’un futur treballador de Grup Lasem?

Cada empresa del Grup es dedica a un sector diferent, per tant a nivell tècnic encaixarà si ha estudiat allò que la empresa necessita, ja sigui administració, màrqueting i vendes, comerç… però també química, biologia, tecnologia d’aliments, mecànica, producció de plantes químiques, laboratori, etc.

Per a nosaltres és molt important que l’empleat parli com a mínim anglès correctament excepte el personal de fàbrica.


 

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 8 d'abril a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat