L’orientació professional, un plus en la formació dels nostres alumnes

lidia

Lídia López, orientadora profesional de l’Escola Montserrat

L’Escola Montserrat  aquest 2017 ha posat en funcionament el servei d’Orientació professional i gestió de borsa de treball per als alumnes i exalumnes del centre.

Els alumnes adquireixen uns coneixement que tard o d’hora han de posar en pràctica al món laboral, però durant aquest període hem vist que és important donar-los un element més, un element que els ajudi en la seva presa de decisions professionals i personals. Tenim com objectiu a la nostra Escola fer l’acompanyament dels alumnes un cop es graduen fins que troben feina.

Si parlem de què és l’orientació sabem que la paraula es defineix com: saber el camí, o saber un cap a on s’ha de dirigir. Aquest és l’objectiu que com a Escola Montserrat ens proposem, poder guiar i ajudar els nostres alumnes a saber cap a on s’han de dirigir un cop finalitzin els estudis. Els guiem i ajudem a conèixer el món del treball, a buscar els estudis que poden encaixar en la seva futura professió  i, sobretot, que es coneguin ells mateixos.

L’orientadora realitza una atenció individualitzada a cadascun/a dels nostres alumnes i exalumnes. Partim de l’entrevista d’orientació com a element per treballar els itineraris personals. Però treballem amb altres eines com qüestionaris d’autoconeixement i d’interessos professionals.

Amb els alumnes dels nostres cicles realitzem un mínim de tres entrevistes per alumne. Una és d’acollida on es fa un primer contacte amb l’alumne que inicia la seva trajectòria al nostre centre, és aquí on es dona a conèixer el servei. Després es realitzen un mínim de dues entrevistes més, durant l’any. En aquestes  es determinen les seves habilitats, competències i interessos amb la formació, l’ocupació etc.

Amb els exalumnes, amb qui la relació es manté mitjançant la Borsa de treball, l’entrevista també és individualitzada, però la finalitat és definir el propi  perfil ocupacional,  remarcant  les seves capacitats, aptituds i interessos.

La Borsa de treball de l’escola és un altre element clau per als alumnes i per a les empreses que busquen els perfils dels nostres cicles. L’Escola aposta per un índex d’atur 0 dels alumnes. Per això es treballa per poder  millorar la inserció laboral dels alumnes i exalumnes.

Els canvis que es produeixen en la nostra societat i en concret en relació als entorns laborals cada vegada més ens obliguen a adaptar-nos. Davant d’un futur incert hem de buscar eines que ens ajudin a saber prendre decisions, a  agafar la força per saber prioritzar alhora que escollim.

Per tant… “No es pot iniciar una travessia sense conèixer la destinació i sense comptar amb els mapes i l’orientació per arribar-hi pel millor camí” (Marina Müller)

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *