Camí dels 70 anys d’experiència!

Daniel Màuriz - Director del centre de Formació Professional

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

Diuen que l’experiència és un grau. Si és així, a l’Escola Montserrat hem superat ja uns quants nivells: el 2019, el nostre centre complirà els 70 anys d’història.

Vam obrir portes el 1949, impartint els estudis obligatoris preceptius de l’època. Quan recuperem documents d’aquells primers anys encara hi trobem coses tan curioses com les classes de “labors” per a les noies…

Els temps han canviat. L’ensenyament ha fet un triple salt mortal endavant. I l’Escola Montserrat ha evolucionat i s’ha adaptat a les necessitats de cada època: el curs 73-74 ja va començar a impartir Formació Professional que encara combinava amb estudis obligatoris. A mitjan de la dècada dels 90, amb l’entrada en vigor de la LOGSE, a part d’infantil, primària i ESO, vam incorporar la nova modalitat de Formació Professional, centrada aleshores en cicles de grau mitjà. I el curs 2000-2001, el centre passa a ser exclusivament d’FP.

Des d’aleshores, ja fa 17 anys, l’oferta de cicles ha anat variant per adaptar-nos al mercat laboral i sempre amb la mateixa dèria posada entre cella i cella: aconseguir la màxima inserció laboral dels nostres alumnes.

Al 2017-2018 hi hem arribat amb una aposta clara i decidida per la FP dual i per oferir als nostres joves totes aquelles eines que són al nostre abast per garantir-los una entrada ràpida i senzilla al món professional o per facilitar-los, amb totes les garanties, el pas a estudis superiors.

D’allò que som ara i que fem en parlem sovint. Però parlem poc de tot allò que hem estat i que ens ha portat fins aquí:

  • Un centre compromès amb l’educació i l’ensenyament
  • Una gran família al servei dels nostres alumnes i les seves famílies
  • Un equip professional en reciclatge constant per poder oferir les millors eines als joves
  • Un centre dinàmic i en adaptació constant
  • Uns professors que busquen descobrir la part més brillant de cada alumne

En definitiva, uns apassionats de la formació. Aquest és el nostre ADN, això és el que estem oferint des de fa gairebé 70 anys i esperem que per molts anys més. A vegades, girar la vista enrere és la millor manera d’agafar impuls per anar cap al futur amb decisió i fermesa.

Leave A Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *