Els nostres alumnes, més ben preparats en anglès i TIC

Dani Mauriz, director de l’Escola Montserrat

El departament d’Ensenyament determina per a cada cicle formatiu quins són els mòduls i matèries que s’han de tractar. És una guia que garanteix que els alumnes de tots els centres que hagin estudiat un mateix cicle surtin amb uns coneixements similars i preparats per afrontar la seva professió en igualtat de condicions.

Hi ha, però, un munt d’altres competències que no formen part d’aquest itinerari i que són igualment –o potser encara més!- importants a l’hora de trobar feina i ser valorat en un entorn laboral. Fa anys que a l’Escola Montserrat ens vam posar entre cella i cella la necessitat que els nostres alumnes, independentment del cicle que cursessin, desenvolupessin competències com la creativitat, la comunicació, el treball en equip, l’emprenedoria…

Aquest curs volem fer un pas més en aquesta voluntat i posem en marxa un pla pilot als cicles de Gestió administrativa (grau mitjà) i Administració i finances (grau superior). Treballarem durant el curs per donar eines i oportunitats als alumnes perquè, a final de curs, puguin aconseguir una acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) i acreditar també el seu nivell d’anglès.

A l’hora de presentar un currículum a una empresa no és el mateix explicar que tenim un nivell mitjà d’anglès que poder acreditar que tenim títol del nivell B1 o B2, certificació reconeguda i utilitzada arreu d’Europa. I no és el mateix explicar que som molt bons amb l’ordinador que poder presentar un certificat ACTIC.

Per facilitar als alumnes d’aquests dos cicles l’obtenció d’aquestes certificacions, enfocarem el curs a treballar de manera intensiva l’ús de les tecnologies a classe i també la millora del nivell d’anglès, a partir del suport i intervenció d’un professor nadiu de llengua anglesa que fa estada a l’Escola Montserrat per crear espais de conversa amb els alumnes que els ajudin a millorar i perfeccionar el seu domini de l’anglès.

L’objectiu, com sempre, el tenim perfectament clar: atur zero entre els nostres alumnes. I això implica preparar-los el millor possible perquè surtin al mercat laboral amb elevades garanties d’inserció laboral. Amb molt camí per recórrer i per fer-ho encara millor, però amb la seguretat que anem en la direcció correcta i que fem tot el possible per a l’excel·lència dels nostres alumnes.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 8 d'abril a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat