Un regal de Nadal en forma d’estadístiques

luistabaresLuis Tabares, professor de l’Escola Montserrat

Abans de marxar de vacances i acomiadar l’any amb els nostres millors desitjos per a tothom, rebem en forma d’estadística un bon regal que certifica la bona tasca que realitzem a l’Escola Montserrat i que legitima l’FP com a camí indiscutible per a la inserció laboral.

Sense més preàmbuls,  l’informe redactat pel Departament d’Ensenyament i el Consell General de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació ens indica les dades de la inserció laboral i la continuïtat formativa  corresponents als graduats durant el curs 2014-2015.

A grans trets, el 49,79 % dels enquestats al 2016 i que havien acabat la formació professional el 2015, treballen o estudien i treballen; per davant del  38,35 % que opta per continuar la seva formació exclusivament. L’11,86%, xifra que esperem que continuï a la baixa, correspon als enquestats que busquen feina. A més, el 50 % dels estudiants troben feina abans de nou mesos després de finalitzar el cicle formatiu.

Si parlem de l’FP dual, modalitat per la qual el nostre centre aposta fermament perquè aporta a l’alumnat un aprenentatge més real i proper al món laboral, la inserció arriba al 70 %. Una xifra que ens assenyala que l’esforç de tot l’equip no és en va i ens aporta una dosi de perseverança per continuar cercant vincles entre empreses i la nostra escola que permetin aquest aprenentatge dual.

Si com a centre dedicat a la formació professional celebrem aquestes dades, volem donar a conèixer les nostres tenint en compte també l’índex d’inserció laboral dels alumnes que van finalitzar el cicle formatiu l’any 2015. Deixeu-me dir, per endavant, que superen les expressades a l’informe.

Pel que fa a la família de Comerç i Màrqueting, el 36,36% dels nostres exalumnes de CFGM treballa, per sobre de la xifra general a Catalunya, el 23,08%. El percentatge corresponent als nostres alumnes que van finalitzar el CFGS és 61% enfront del 48,59% mostrat a les dades generals

En referència a la família d’Administració i Gestió, coincidim pràcticament amb l’estadística general quant a alumnes que han acabat el CFGM amb un 30% d’alumnes que s’han incorporat al mercat laboral. En el CFGS, en canvi, el 100% dels nois i noies que es van graduar l’any 2015 van trobar feina; pràcticament el doble del que reflecteix el Departament d’Ensenyament.

Menció especial vull fer a la Formació Professional Dual, ja que tots els nostres cicles formatius de grau superior que oferim al centre els impartim en aquesta modalitat. El 87,5% dels estudiants que van finalitzar els nostres estudis en dual treballen.

Ens felicitem i volem felicitar tots els centres que imparteixen formació professional, els estudiants, les empreses que col·laboren per facilitar aquesta entrada al món laboral als joves, tots els docents, etc. I ens encoratgem i encoratgem tothom a seguir endavant per donar a l’FP el paper que es mereix.

INFORMACIÓ BÀSICA SOBRE PROTECCIÓ  DE DADES
Responsable ESCOLA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL MONTSERRAT
Finalitat Respondre a les consultes que realitzen els usuaris
Legitimació Consentiment de l’interessat.
Destinataris No es cediran dades a tercers, excepte obligació legal.
Drets Accedir, rectificar i suprimir dades, així com altres drets, com s’explica en la informació addicional.
Informació Addicional Pot consultar la informació addicional i detallada sobre protecció de dades aquí.

Sessions informatives

Sol·licita la teva visita mitjançant aquest formulari o enviant un email a colmontserrat@xtec.cat

Les visites es realitzaran de dilluns a partir del dilluns 8 d'abril a les 18:00h Selecciona a continuació, la sessió en la que estàs interessat